Csarnokok szigetelése fújt purhabbal

Ha ipari vagy mezőgazdasági csarnok vagy raktár tető és oldalfalainak szigetelésére keresnek megoldást, ügyfeleink leggyakrabban a szórt poliuretán habos szigetelést találják a legmegfelelőbb gyakorlatnak. Erre a problémára a többi szigetelőanyag és szigetelési technika alkalmazása rendkívül bonyolult és költséges módon tud csak megoldást nyújtani. Rendkívül sok állványozási munkával és egyéb felületi előkészítéssel járhat ugyanis a szigetelőanyagok felvitele a felületekre.

A szórt purhab szigetelés akár új épületek, akár régi épületek esetében a legjobb megoldás.

Sokszor probléma, hogy a csarnokok tetőszerkezeteinek illesztéseinél, a csavarozásoknál beázás figyelhető meg. Ez többek között gabona vagy egyéb takarmánytároló csarnokok esetében jelentős károkat okozhat a tárolt terményekben. Ezen beázások megakadályozhatók a szórt poliuretán habos hőszigetelés alkalmazásával, melynek zárt cellás változata kiváló hőszigetelő és vízzáró tulajdonságokkal rendelkezik, emellett illesztékmentesen felvihető a felületre.

A szigetelés eredményeként a beázások megszűnnek, a napon belüli hőmérséklet ingadozás, az esetleges nyári hűtésköltségek és a téli fűtésköltségek csökkennek illetve a poliuretán hab felvitelével a tetőszerkezet stabilitása nagy mértékben növekszik. A purhab minimális súlyának köszönhetően alig terheli meg a tetőszerkezetet.