Környezetünk klímaváltozása, és a folyamatosan növekvő energiaköltségek egyre inkább befolyásolják mindennapjainkat, ezért a hosszú életű hőszigetelő felújítás egyre aktuálisabb épületeink esetében. Az épületek hőszigetelő felújítása lehetőséget ad arra, hogy az energiapazarló épületszerkezeteket átalakítsuk és a lakók számára is komfortos és kellemes klímájú tereket hozzunk létre. Cégünk kizárólag hőszigetelésre specializálódott. Ennek köszönhetően tudjuk munkának maximális odafigyeléssel és szakértelemmel végezni.

 

A födémeket általában mostohán kezelik az építtetők és a háztulajdonosok: gyakran semmilyen szigeteléssel nem látják el, még ott sem, ahol a homlokzat megfelelő hőszigetelésére gondot fordítanak és a nyílászárókat is kicserélik az energiatakarékosság jegyében. Ki kell tehát emelnünk a homlokzati  és födémszigetelés fontosságát. Rengeteg hő elszökik ugyanis a födémen keresztül is: a hőveszteség 50%-a falakon és a nyílászárókon, 20%-a a lábazaton, 30%-a pedig a födémen keresztül távozik!

Különösen a régi, a ’ 70-es években épült családi házaknál jelent problémát, hogy a stukatúros födém nem szigetelt, vagy csak salakosfödém van az épületben. Felújításnál a zárt cellás vagy nyitott cellás szórt poliuretán habszigetelés technológiával tökéletesen megoldható ezen a régi házak szigetelése, amivel komoly költségmegtakarítás érhető el. Hasonlóan látványos javulást és megtakarítást eredményezhet a purhab hőszigetelés a tetőtérben, ahol – például a 10-15 éves társasházak lakásaiban – nyáron gyakran elviselhetetlenül meleg van. Itt az eredetileg elhelyezett 10-15 centiméteres üveggyapot réteg mára elöregedett, összezsugorodott, esetleg szét is porladt. A poliuretán hab zsugorodásmentes és hőhídmentes kialakítást tesz lehetővé, ráadásul 5 centiméteres rétege ugyanolyan hőszigetelésre képes, mint a háromszor ilyen vastag üveggyapot.